Συμβουλές SEO


Εμφάνιση του συντάκτη στα αποτελέσματα της αναζήτησης της Google

Author:

Stadem

| 6/11/2012H Google πιλοτικά εμφανίζει στα αποτελέσματα της αναζήτησης τα στοιχεία του συντάκτη προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες να βρούνε σωστό περιεχόμενο. Παραδείγματα όπως:[madonna],[britney spears],[google authorship].


 

Εμφάνιση στην αναζήτηση της Google


Εμφάνιση στα Google News

Αν επιθυμείτε να εμφανίσετε της πληροφορίες του συντάκτη στα αποτελέσματα της Google αναζήτησης για την δημοσίευση που αναρτήσατε,θα πρέπει να έχετε ένα  Google+ Profile με μία καλή προσωπογραφία σας στο προφίλ σας. Έπειτα επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας και το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας μία από τις δυο παρακάτω επιλογές.
H Google δεν εγγυάται ότι θα προβάλει τον συντάκτη στα αποτελέσματα της αναζήτησης  ή των νέων.Επιλογή 1η: Σύνδεση του περιεχομένου με το Google+ προφίλ πιστοποιώντας την διεύθυνση του email

Στην περίπτωση που δεν έχετε διεύθυνση email ίδια με του περιεχομένου δείτε παρακάτω την επιλογή 2

 1. Ελέγξτε ότι έχετε μια διεύθυνση email (πχ,[email protected]) σε ίδιο domain που βρίσκεται το  περιεχόμενο (web-iq.gr).
 2. Βεβαιωθείτε ότι το κάθε άρθρο ή ανάρτηση που ενημερώνετε στο domain έχει το όνομα σας ως συντάκτη (πχ,"Από τον Μάνο Κ."ή "Συντάκτης:Μάνος Κ.").
 3. Πηγαίνετε στην σελίδα Authorship και υποβάλετε την διεύθυνση του email σας στην Google. Θα χρειαστεί να κάνετε αυτή την ενέργεια για μία και μόνο φορά. Ανεξάρτητα από το πόσες δημοσιεύσεις έχετε σε αυτό το domain. Το email σας θα εμφανίζεται στην κατηγορία Contributor to του Google+ προφίλ σας. Αν θέλετε να κρατήσετε απόρρητο το email σας πατήστε εδώ για να αλλάξετε την ορατότητα.
 4. Για να δείτε τι στοιχεία συντάκτη έχει η  Google από την ιστοσελίδα σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω εργαλείο structured data testing tool.

 


Επιλογή 2η: Προσθήκη συντάκτη συνδέοντας το περιεχόμενο με το Google+ προφίλ

 1. Δημιουργήστε σύνδεσμο του Google+ προφίλ σας από της ιστοσελίδα σας όπως αυτό:
 2. <a href="[profile_url]?rel=author==Google
 3. Όπου [profile_url] με το δικό σας Google+ προφίλ URL,όπως αυτό:
 4. https://plus.google.com/114838926822910800720?rel=author">Google</a>
 5. Ο σύνδεσμος σας πρέπει να περιέχει το ?rel=author parameter. Αν λείπει,η Goolge δεν θα μπορεί να συνδεθεί με το Google+ προφίλ σας
 6. Προσθέστε τους αμοιβαίους συνδέσμους από το προφίλ σας στις ιστοσελίδες που μόλις ενημερώσατε.
  1. Επεξεργαστείτε το Contributor To section.
  2. Επιλέξτε το  Add custom link,και έπειτα συνδεθείτε υποβάλλοντας το σύνδεσμο της ιστοσελίδας σας.
  3. Αν θέλετε,επιλέξτε το drop-down list για να δηλώσετε για το ποίος θα βλέπει το σύνδεσμο.
  4. Πατήστε  Αποθήκευση.Για να δείτε τι στοιχεία συντάκτη έχει η  Google από την ιστοσελίδα σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω εργαλείο structured data testing tool.
 7. Αν δεν επιθυμείτε να εμφανίζονται οι πληροφορίες του συντάκτη στα αποτελέσματα μπορείτε να κάνετε επεξεργασία το προφίλ (κάνοντας χρήση το http://plus.google.com/me/about/edit),και δείτε αν η επιλογή Profile discovery  Help others discover my profile in search results είναι μη επιλεγμένη.
   

Πηγή
http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=1408986


Δημοσίευση

Κατηγορία
AppsBlogΕπικοινωνίαSitemap

210.2777902    [email protected]

Κατακευή ιστοσελίδας webIQ λογότυποEETTwww.grHtml ValidatorCSS Validator